Ką valgyti, kad plaukai būtų gražūs
Kiekviena moteris nori turėti sveikus ir gražius plaukus, o vitaminai plaukams padeda palaikyti puikią jų būklę. Tačiau tam, kad plaukai visada atrodytų puikiai, vertėtų stengtis ir iš tiesų to norėti, o ne tik atmestinai naudoti vieną priemonę galvojant, kad ši padarys stebuklus. Viskas iš tiesų priklauso ir nuo mūsų noro bei nusiteikimo. Kaip norime gyventi, taip ir gyvename. Kaip tikimės, kad būsime sveiki ir laimingi, tokie ir galime būti. Ir tam didelę įtaką padarys tai, ką mes valgysime. Nebūkime šiukšlių dėžėmis, į kurias metama viskas, kas papuola. Tiesą sakant, net ir į jas dabar jau nemetama, kas papuola, nes yra rūšiuojama. Tad nebūkime kažkuo dar blogesniu nei šiukšlių dėžės: dėkime į save tai, kas vertinga, naudinga, ir galiausiai padeda mums jaustis gerai. Štai ką verta valgyti ir vartoti, norint geros plaukų sveikatos ir išvaizdos.
Vaisius ir daržoves
Natūraliai vaisiuose ir daržovėse esantys vitaminai plaukams yra reikalingi ir visam organizmui. Augaliniuose produktuose gausu vandens, vitaminų, mineralų, ląstelienos ir antioksidantų. O visa tai yra reikalinga sveikatai, taip pat gražiems ir žvilgantiems plaukams. Jei to nepakanka, gali būti vartojami dar ir maisto papildai – vitaminai plaukams (ypatingai žiemą ar ankstyvą pavasarį, kuomet organizmas negauna šviežių sezoninių daržovių ir vaisių).
Žuvį ir jūros gėrybes
Žuvyje yra specialių rūgščių, randamų žuvų taukuose. Ir šios medžiagos bei tam tikri vitaminai yra itin svarbūs mūsų organizmui. Omega trys taip pat galima ieškoti ir riešutuose, brokoliuose, špinatuose. Tačiau pastarųjų mes nesuvalgytume tiek daug, kad būtinai padėtume sau ir savo plaukams. Mat vis tiek didžiausia šių medžiagų koncentracija bus žuvies produktuose ar specialiuose maisto papilduose.
Mėsą ir kiaušinius
Baltyminiai produktai taip pat reikalingi, jie padeda mūsų ląstelėms atsinaujinti ir tampa pagrindine naudingąja statybine medžiaga. Tačiau mėsą reikėtų rinktis kuo mažiau apdirbtą, ir kuo sveikesnę. Ji neturėtų būti gruzdinta ir kepinta keptuvėje. Geriau virta garuose, troškinta, apdirbta neprarandant maistingųjų savybių ir nesudeginant.
Kuo mažiau apdorotą, natūralų maistą
Gerti vandenį atrodo natūralu ir būtina. Vanduo yra natūralus ir nepakeistas dalykas. Jo mes nesaldiname, nekeičiame, o jeigu keičiame, tai jau yra kitas gėrimas. Taip turėtų būti ir su maistu: valgomi produktai turėtų išlikti atpažįstami, o ne taip rafinuoti, kad juose nieko maistingo nebeliktų.